Hoe kies ik de juiste matras?
Terug naar overzicht

Hoe kies ik de juiste matras?

Om een goede ergonomisch, opgebouwde matras te kiezen, is het belangrijk om het comfort en de ondersteuning in overweging te nemen.

Het comfort

Met het comfort bedoelen we een zachte, medium of stevige matras. Deze wordt door verschillende zaken beïnvloed.

De kerntechnologie:

Is het kloppende hart van je matras. Is de matras gemaakt van Latex of schuim? Latex staat bekend om zijn soepelheid en vormgeheugen. Het voelt daarom meestal wat zachter aan. Het houdt de natuurlijke positie van je wervelkolom in stand en ondersteunt die gedurende de nacht. De latexmatras kan de druk die door je lichaam wordt uitgeoefend (heupen en schouders) mooi absorberen. 

Pocketverenmatrassen staan bekend om hun elasticiteit en ventilatie. De veren laten lucht door de matras circuleren. Dankzij pocketverentechnologie die wij toepassen volgt de matras je contouren van je lichaam. Tot slot past de traagschuim matras zich aan je lichaam aan, aan de hand van de warmte en druk die je lichaam produceert. 

Dit type wordt geclassificeerd als zacht of dynamisch.

De ondersteuning

Matrassen bestaan in verschillende soorten hardheid. Maar hoe weet je welke matras voor jou de juiste is? Allereerst moet je je lichaamsopbouw analyseren. Mensen met een hoger lichaamsgewicht kiezen doorgaans beter voor een stevige matras en dikkere matras. Hiernaast hangt het ook af van je slaapgewoonten. Als je de neiging hebt om meer op je buik te slapen, zou een stevige of medium stevige matras geschikt moeten zijn. Een te zachte matras zorgt ervoor dat je wervelkolom tijdens je slaap niet in de juiste stand blijft. Er is geen exacte wetenschap over wie op welke matras moet liggen. We raden je aan om verschillende matrassen te testen.

Bij Kôkon Slaapcomfort nemen wij uitgebreid de tijd om samen met jou de geschikte matras te zoeken. Bij ons kan je in alle gerustheid de matrassen uitgebreid testen.

Tot zo !